2018-06-24
大埔出名美食多,行完一田,加上再血拼完,决定留守大本营,医饱个肚先再讲!太攰既情况下,梗系要揾间坐得舒服既cafe,歇歇脚先啦焗蚝($108 for 4),有芝士舖面,远远已闻到好香。每只蚝既size 中等,唔重海水咸味,抵食,可以一试!汤系不可决少,两个人share 跟左一份龙虾汤,仲跟左两份包比我地,仲要系热既。而个汤都好浓,好大碗,有龙虾膏既味道,入面仲有虾肉。再配埋包,已经满足了肚皮既四分一空间。龙虾意大利饭($178),龙虾again,两大旧,仲要啖啖龙虾肉,超级满足!意大利饭软身,不腻!德国蜜糖芥末烤咸猪手($188),突然好挂住曾经系德国食既猪手,忍唔住叫返个。系配蜜糖芥末,有少许脆边。加埋粗薯条,表示一百分!大大份,两个人食够哂!黄金海岸 ($35),酸酸甜甜,再加埋薄荷叶,特别醒胃。Ice bubble Black Forest ($39),朱古力做底,再加cream ,朱古力碎舖面,超满足朱古力迷既胃!
黄金海岸 ($35),酸酸甜甜,再加埋薄荷叶,特别醒胃。