2021-09-19
星期日专登早左黎时代行街食野,废事晏啲多人。所以专登留肚唔食早餐,然后黎个劲brunch。一经过见舖头啱啱开门又冇人排队,即刻冲左入去先算。侍应话佢哋万圣节更新左餐牌,加左啲节日主题菜式,但我哋都系稳阵拣返啲大路野哈哈。个个都叫蛋包饭,我地都叫左一个,系名太子酱鸡胸配牛肉炒饭。明太子酱难得唔孤寒仲多到差啲倒出黎,牛肉炒饭好香同蛋同名太子酱好夹鸡胸就瘦得黎唔韧好健康。男朋友叫左个羊膝,超大件!羊嘅膻味好突出,酱汁酸酸甜甜好解腻,肉质可以焖林少少,整体来讲都ok。原本谂住炸鸡会上先,但反而最后到,战斗力大减,但佢先系最好味蜜糖加糖霜令到炸鸡冇肥腻感,肉仲好juicy,食唔哂都打包返屋企今晚再食收尾有朱古力绵花糖配消化饼,同埋焦糖脆脆同青柠梳打,甜得黎好满足。食饱继续血拼