2024-08-25 151 浏览
要揾一间坐得舒服嘅地方食车仔面其实唔容易㗎,通常都好逼,坐胶櫈,背脊冇得挨嘅,仲要同啲陌生人背对背、手踭撞手踭,尤其是大热天时,绝对唔好受🙈🙈🙈不过我竟然喺元朗发现到一间有卡位又够冷气,可以坐得舒舒服服嘅车仔面,完全唔使惊夏天食面会出汗。📌猪三宝面🐷🐷🐷有猪红、猪皮、猪肠同时菜,仲可以鲍鱼汁加咖哩汁同小辣,非常之有弹性。油面份量好多,劲足料。每一啖𩠌同面都索性啲汁非常入味,冇油腻咁👍🏻📌香煎猪扒面🐷🐷🐷猪扒煎得香啱啱好,而且剪好咗,方便入口。估唔到车仔面都可以拣薯粉,连埋啲捞咗沙嗲汁加咖哩汁嘅汤一齐食,唔经唔觉就成碗ko。额外仲加咗酸斋同埋陈皮鱼蛋🐟🐟🐟。好少地方有酸斋嘅,所以一见到就即刻要加𩠌,又系最好索汤底嘅朋友😂😂😂而陈皮鱼蛋都好有弹牙,唔会有腥味,系久违咗嘅味道🥹🥹🥹📌传统咸柠七🍋🍋🥤有成大半个咸柠檬同一片柠檬,睇住𠮶啲七喜倒落去个杯嘅时候所产生起嘅化学作用令人听到好自愈🤗🤗🤗📌鸳鸯红豆冰🍹鸳鸯味出,红豆绵密有赵口,又唔会太甜。因为天气太热☀️,啲冰溶得好快,但系店员都好好即刻畀一杯冰我哋自己加落去,咁先称得上系红豆冰🧊😂😂😂🤫偷偷话畀你知呀,啲面加埋佢个自家制嘅辣菜脯仲好食㗎,

📌猪三宝面🐷🐷🐷

📌香煎猪扒面🐷🐷🐷

📌传统咸柠七🍋🍋🥤

📌鸳鸯红豆冰🍹

🤫偷偷话畀你知呀,啲面加埋佢个自家制嘅辣菜脯仲好食㗎,脆卜卜又辣辣地相当开胃😁😁😁

📍郭仔记车仔面
元朗击壤路17号顺发大厦地下F号舖