2019-02-13
陪老公同仔买完模型油, 老公话好耐无食过牛油鸡亦, 又即见到呢间望入去光猛好坐既越满, 就即试一试佢...真好彩可坐到阔落卡位,舒舒服服见佢贴晒撚手系越式香茅鸡煲, 就打萛叫个2人份, 当然要叫老公想食既牛油鸡亦同其他越南小食啦...越式香茅鸡煲, 用铁锅热住上, 仲送碟生菜, 一开盖, 阿仔大叫好香, 流晒口水咁样, 主要我闻到有惹味既香茅, 九层塔既香味, 支支声咁上枱, 翻几下d鸡, 有d鸡因为煲够热好似煎香左咁, 见个样都好靓仔... 食落口够晒入味, 鸡都滑, 而最邪恶既系送埋既生菜, 索晒d汁同油, 好好味!!!牛油鸡亦牛油味浓, 炸粉不多不少, 大小朋友都大爱, 鸡亦大只到d牛油黏晒在咀边蔗虾同炸虾饼, 最紧要系够热和爽和实净, 唔会沟左太多其他料~ 蔗虾大大件四件, 我分到一件, 其他连虾饼外脆内香系我仔食晒比的comment!马拉盏炒通菜, 都大大碟的惹味系列, 屋企我就唔识炒到咁爽同够镬气, 而出街食饭,可以的话,点都叫个菜食好一d阿仔已问几时再来,因为佢都like个冻青柠茶呙,哈哈
阿仔已问几时再来,因为佢都like个冻青柠茶呙,哈哈