2024-10-23
呢间餐厅虽然位于闹市旺角,但系商场人流唔算太多环境比起同区餐厅嚟讲算静,系旺角又想同朋友倾计倾耐啲嘅都会考虑佢🤓▫️泰式虎虾金边粉 ($138)泰国必点嘅地道美食,我每次吃泰菜都会想叫炒金边粉。金边粉加埋虎虾、花生碎、蛋碎同芽菜炒到干身,配合有少少茄汁味嘅酱汁,酸酸甜甜几开胃。▫️马沙文香料牛肉咖喱 ($128)咖喱香甜微辣好creamy,牛肉大大旧入晒味,除咗牛肉仲有好多蔬菜,薯仔、莲藕同茄子配埋咖喱汁都好好食。我哋仲叫咗手抓饼配咖喱食,手抓饼好酥脆又唔油腻,成个配搭冇得输😎▫️斑兰椰汁糕 ($48)一份有四件,整成玫瑰花形状好可爱,上枱嘅时候暖暖哋,有淡淡既班兰同椰汁香味,咬落烟靭但又唔会黐牙🤤仲叫咗两杯饮品,泰奶味好浓郁,同我系泰国饮嘅,餐厅仲有唔少泰国特色饮品,值得一试噢😆▫️泰国珍珠奶茶奶盖 ($48)▫️泰国奶茶 ($48)店内嘅落地大玻璃窗采光一流,日头到访有自然光照射感觉好舒服,餐厅仲有室外位置,迟啲凉啲坐户外都几爽。而食物卖相都好打卡able,份量又够多,几啱同朋友一齐分享。
▫️泰式虎虾金边粉 ($138)
▫️马沙文香料牛肉咖喱 ($128)
▫️斑兰椰汁糕 ($48)
▫️泰国珍珠奶茶奶盖 ($48)
▫️泰国奶茶 ($48)