2024-10-30 157 浏览
好似好耐冇食过烤鱼,之前喺尖沙咀食过呢间都几正宗,所以今晚过嚟铜锣湾都见到有分店就唔使谂啦,直接拣佢。上到嚟佢呢边个场大过尖沙咀好多,基本上全部都系卡位,坐得舒服好多。饮品方面,佢都有啲特别唔常见嘅饮品,我哋拣咗冬瓜茶同埋甘蔗马蹄。如果通常你饮一罐唔够喉想任饮嘅话呢度都系加$34就可以无限添饮,俾啲要饮好多嘢嘅人嚟讲呢个价钱超级抵㗎。讲返主题先条鱼,佢呢度嘅口味大约有八种左右,每一种都好似会有唔同嘅配菜。我哋今晚拣嘅系酸菜味。配菜方面,佢又好滑嘅豆腐,呢个豆腐煲耐咗啲汁都好惹味。佢呢度嘅酸菜同其他地方用𠮶啲好似有啲唔同,呢度呢个真系偏酸啲唔会得个死咸,但系都系一样会越食越浓味,临尾攞嚟渌下菜打吓边炉真系一流。我哋今晚拣咗江团,贪佢啖啖肉,肉质够嫩滑,最重要系冇乜骨。食到咁上下再录埋啲薯仔同埋莴笋落去吸下个酸菜汤味,超满足结尾。

配菜方面,佢又好滑嘅豆腐,呢个豆腐煲耐咗啲汁都好惹味。

我哋今晚拣咗江团,贪佢啖啖肉,肉质够嫩滑,最重要系冇乜骨。

2024-10-24