2020-10-04 1157 浏览
放咗 2 日中秋假,谂住星期六有啲人要返工会少啲人饮茶,点知去到门口已经有班人等位,咁唯有乖乖攞飞等位啦!奇就奇在。 。 。点解 2 位台有分 A 同 B 组呢?初初谂住系搭唔搭台嘅分别,但又有人攞 3 位飞佢又话张台只限 2 位照比佢,咁我哋呢啲摆明得 2 位嘅佢又唔叫?谜底终于解开,隔咗阵佢就叫咪,茶皇厅茶钱贵 3 蚊唔驶等即刻有位。 。 。咁唔想等就每位连加一比多 $3.3 啦 😔😐由坐底到叫茶都感觉良好,唔知喺咪疫情关系呢?每台分隔阔落舒服,唔会迫迫咁。点心方面就一半半,雪山义烧饱同肠粉上台唔热,只系微暖,还好鱼肉肠粉无醒味,烧卖同小笼包就热辣辣,有烟出 👍疫情其实未过,因屋企楼下间酒楼又搭台又迫,所以短时间应该唔会去饮茶,行远啲嚟呢度,贵小小而可以享受片刻叹茶乐趣也可接受。

普洱茶
雪山义烧饱