2019-06-20
经朋友介绍湾仔一间日本omasake,坐bar台睇住师傅制作既过程都咪话唔爽呀!樱花烟熏温泉蛋樱花🌸重点,黎到时候香味飘散出黎。味道唔错,蛋味都十足!炸四色天妇罗有四样唔同既味道,包括原味,黑松露,腐皮同咸蛋黄味。师傅叫我地由淡味食到浓味,外脆内软。入面既虾炸完都可以咁嫩 真系不可思议!最底下仲有个炸面,味道都唔错!樱花味花茶食完炸物饮翻杯,清热解毒!日本报纸鸡无听错呀,好神奇!报纸都食得?鸡肉用日本报纸包住,食落去口感好奇怪,从未试过 但系唔系唔好食噃!呢个我觉得点都一定要试下。柚子沙冰师傅话用黎清一清个口既!冰凉透心。后至前:豆纸寿司,香辣葱吞拿鱼卷,日本生菜包火焰三文鱼豆纸寿司外面系一层无乜味既豆纸,包住三文鱼籽同蟹肉。香辣葱吞拿鱼卷葱加吞拿鱼配搭就无点得输既。日本生菜包火焰三文鱼平平无奇既火焰三文鱼俾生菜包住,变成咗另一样野!生菜系用日本生菜食起黎真系有唔同,令件三文鱼升华咗!莲藕牛骨汤牛骨汤就试得多,系呢度我试到系日本饮过既味道!汤清甜得黎又有牛味! 掂呀。dessert wine气派十足,味道就似cclemon,甜甜地,唔错㖞又!多士配抹茶雪糕一口砂糖多士系日本餐厅食既都系
樱花烟熏温泉蛋
樱花🌸重点,黎到时候香味飘散出黎。味道唔错,蛋味都十足!
炸四色天妇罗
樱花味花茶
食完炸物饮翻杯,清热解毒!
日本报纸鸡
柚子沙冰
师傅话用黎清一清个口既!冰凉透心。
后至前:豆纸寿司,香辣葱吞拿鱼卷,日本生菜包火焰三文鱼
豆纸寿司
外面系一层无乜味既豆纸,包住三文鱼籽同蟹肉。
香辣葱吞拿鱼卷
葱加吞拿鱼配搭就无点得输既。
日本生菜包火焰三文鱼
莲藕牛骨汤
dessert wine
气派十足,味道就似cclemon,甜甜地,唔错㖞又!
多士配抹茶雪糕
一口砂糖多士系日本餐厅食既都系第一次,又唔差㖞,加埋雪糕一热一冻!几特别。
总结,呢间既omasake无论味道,心思,都系一等一!希望餐厅keep住团火做落去!