2015-08-15 375 浏览
住系将军澳,坑口村有好野食就听得多,但一直都未嚟食过,我地今日突登入去睇下,竟然有咩好野食!个feel系一个小夜市,外面有大排档,入面有吾少有情调餐厅,想食日本野,俾我入去第二排屋竟然俾我揾到间,就去试下!店有室内同室外的位置,内外装修都几令!餐具很有日式风味,店员送上menu,老板非常有善,介绍食物同最新优惠,原来最近可以坐的士拎单而消费满$200就可以平$30,几方便同住本区嘅食客!最后我地嗌左日本蕃茄沙律,帆立贝刺身,炸软壳蟹,串烧和牛,同鳗鱼丼!先嚟嘅日本蕃茄沙律,蕃茄好多汁鲜美,特别一赞系去左皮,吾洗担心有农药,菜加左醋酸酸地,好醒胃。帆立贝一向我至爱,好好食!好大粒,加上伴碟都好美观,很得出食店对食物嘅诚意,好鲜甜,好味道!炸软壳蟹都吾错,应该系即嗌即炸的,最怕太多油太厚粉,但呢个吾会,热辣辣,几好食!串烧一口牛味道不过不失,特别在于付上海盐,自己加落去,但有时自己吾小心整多左就会咸左,哈哈。最后个鳗鱼丼!要好好赞一赞,好肥美,好多鳗鱼!鳗鱼好厚肉,酱汁甜度适中,配饭食岩岩好!都好大碗,我地力仔两人分食都得!整体嚟讲,食物,环境,服务都好好,常常主动嚟添水,不错,有机会再嚟

整体嚟讲,食物,环境,服务都好好,常常主动嚟添水,不错,有机会再嚟!