好耐之前误打误撞谂住揾间小店支持下,帮衬过一次美味故事~ 发现佢地唔单止系良心小店💛 而且系有信仰support既,所以前几日带左个同路人去多次💁🏽‍♀️虽然餐厅位于闹市,但系身处个度,会听到大把地方唔再敢播既改编歌,会听到食客之间有好多正面既分享,成个氛围同旺角好唔同~老板/ 店员喺我地坐低无耐之后就递左一杯仔透心凉西瓜沙冰🍉 窝心!讲下两个人食左咩啦💁🏽‍♀️Dinner Set *2 ($438)*包括: 汤 + 沙律 + 小食 + 主菜 + 配菜 + 饮品 ➿ 蘑菇浓汤➿ 南瓜浓汤两款餐汤都真材实料,啖啖南瓜蓉/ 蘑菇蓉,味道都好浓郁👍🏽 ➿ 柚蜜寒天海藻沙律寒天海藻本身已经好低卡,加埋柚子蜜就又fresh又light了😌➿ 温泉蛋蟹籽沙律沙律菜几新鲜,沙律醋同蛋汁都几夹~➿ 烟三文鱼他他多士他他既咸香味岩岩好,本来觉得太细块唔够喉,但仲有附送一块蒜蓉包,所以有种食前菜之前已经食左好多野既感觉🤣➿ 菲达芝士波波卷芝士既角色比我想像中冇咁重~ 以为芝士系波波shape,原来波波系粒水果,呢个配搭都几得意🤭➿ 美国安格斯西冷 + 墨鱼汁冷面西冷上碟前已经均匀地切成一块块,系懒人既福音啊

讲下两个人食左咩啦💁🏽‍♀️
Dinner Set *2 ($438)

➿ 蘑菇浓汤
➿ 南瓜浓汤
两款餐汤都真材实料,啖啖南瓜蓉/ 蘑菇蓉,味道都好浓郁👍🏽

➿ 柚蜜寒天海藻沙律

➿ 温泉蛋蟹籽沙律
沙律菜几新鲜,沙律醋同蛋汁都几夹~

➿ 烟三文鱼他他多士

➿ 菲达芝士波波卷

➿ 美国安格斯西冷 + 墨鱼汁冷面
西冷上碟前已经均匀地切成一块块,系懒人既福音啊🤪 本身以为墨汁面会系墨汁意粉咁既样,但咬落发现佢系拉面既质感💁🏽‍♀️

➿ 原只去骨春鸡 + 烟肉酸忌廉焗薯
春鸡肉质几嫩~ 虽然等耐少少,但慢煮系咁架啦,值得既,值得既😌

➿ 橙味水果茶
好大杯啊,饮左成杯维他命C落肚咁😗