2017-04-05
地铁延至坚尼地城一直都未坐过去,今日相约好友游地铁河到此一游,到达后上地面揾食,一出站前面条街就有几间食店,凭感觉就选择了这一间越南菜餐厅望一望已经九成多坐满人,好好彩还有一张枱,急不及待拣嘢食先大家都肚饿喇,咁多客人以为有排都未有嘢食啦,但好彩效率都唔差㖞,无几耐已经马拉炒通菜送到好香镬气唔错㖞,试吓先,好脆口好浓裂既虾膏味但唔太咸,几好食,之后椰青鸡焗饭芝士汁配合椰青独特既味道,汁料唔会太多,太多汁反而会影响饭既软硬度,配料亦都足,食到落底都有鸡肉,食哂D饭当然唔会放过椰青内既椰肉啦,食咗味道浓既饭食番D椰肉清新一吓口感感觉唔错继续下一味越式牛肉粒一啖入口,好好食,酸酸甜甜,有D似中式牛柳既味道但味道比佢更加丰富,D汁包住牛肉唔会水汪汪,牛肉几淋好嫩,而且带一点根几有咬口,美中不足系虾片有部份比D汁浸淋咗唔淋𠮶部分好香脆,一啖牛一啖虾片呢味𩠌又系好浓郁但好好味,之后饮番杯菠萝冰润吓喉酸酸甜甜都几好饮,食埋D菠萝几甜已经好饱好友仲话要食甜品,唯有满足吓佢叫一份两份食班兰椰子炖蛋白,甜品我一向麻麻但都试吓啦,放入口软绵绵好似食布丁既感觉,随即又有好香既蛋味而带点椰香,又几好味㖞,第
呢味𩠌又系好浓郁但好好味,之后饮番杯菠萝冰润吓喉 酸酸甜甜都几好饮,食埋D菠萝几甜已经好饱好友仲话要食 甜品,唯有满足吓佢叫一份两份食 班兰椰子炖蛋白, 甜品我一向麻麻但都试吓啦,放入口软绵绵好似食布丁既感觉,随即又有好香既蛋味而带点椰香,又几好味㖞,第二啖配上草莓汁感觉又唔同咗甜甜地更加好食呢一餐真系大满足,过开黎不妨一试