2023-12-01
今日同frd子去左葵广,喺美食林立嘅商场入边我哋就比nuttea吸引咗🤪因为系坚果奶盖,邪恶得来感觉健康啲咁~虽然舖位唔系话好大,但系装修好有心思好多打卡位😆仲俾我见到好多MC应援物🤣今次就试左Nuttea限定数量的伯爵朱古力坚果奶盖茶和青提坚果奶盖茶。先来讲讲伯爵朱古力坚果奶盖茶,味道非常浓郁,层朱古力奶盖超级好食同真系有坚果味!质感好浓稠,打斜45度饮可以同时品尝到伯爵茶的茶香和朱古力的甘甜,配上带d咸味的坚果奶盖,配搭超级好!今次我嗌咗微糖饮落完全唔Heavy。非常推荐大家去试~而朋友嗌𠮶杯系青提坚果奶盖茶,同伯爵朱古力坚果奶盖茶唔同,呢一杯非常清爽!朋友选择咗微甜,甜度啱啱好而青提汁唔会好酸,balance 得好好😌仲带有浓郁的果香,低下有大量的果肉,绝对真材实料。饮个阵可以试下分开食奶盖同饮杯茶,剩低一半个阵再张两者混合品尝,咁就可以一杯饮品满足三个愿望😛个人觉得奶盖比起珍珠更有满腹感,食量唔大嘅女仔绝对可以一杯就当一餐,又唔惊卡路里超标。再加上系坚果奶盖绝对健康啲😛可以话系想满足味蕾同健康嘅好选择😜非常推荐大家去试奶盖系列!!
非常推荐大家去试奶盖系列!!