2016-04-26 390 浏览
今日去左尖沙咀(近尖东)新开的景逸轩食中菜。呢度系专门搅婚宴:有个大萤幕同埋有个露天露台(d花花decorate 得好靓) 但今日我同亲友一行6人就唔系去饮而系食晚餐。呢到有唔少新潮中菜 (好有特式同好特别)。而我地就拣左个6人套餐 四式拼盘: 个烧腩仔好脆! 金汤墨鱼面:个南瓜汁好creamy同只大虾好爽 八宝豚肉:好多唔同既粒粒,有不同口感好惹味 葡汁海皇焗牛油果: 呢到菜系最惊喜(估唔到中餐会用牛油果入馔),牛油果同d海鲜一齐食好match 花胶鸡丝翅:好多花胶(好养颜)😍 清蒸游水星斑 浓汤竹笙桃胶浸营养蔬 : 呢个系我一个期待既菜,因为桃胶系近期大热既养颜食品(有植物花胶之称)。食落似啫喱同大菜糕但无味,所以有浓汤一齐食。而浓汤又唔系好重味精(我唔觉口干,仲饮左好多😁)呢个菜好健康! 炸子鸡:因为酱油鸡已经卖晒所以转左炸子鸡。但仲岩我因为我钟意炸子鸡个皮~ 好脆! 蟹粉金镶银炒饭:好香蟹味(造型好得整到成条鱼) 最后美点双辉:椰香芋头西米露+甜点~*要注意呢到系12%服务费,但佢地既服务态度好殷勤(加茶、上菜都好
今日去左尖沙咀(近尖东)新开的景逸轩食中菜。

但今日我同亲友一行6人就唔系去饮而系食晚餐。

呢到有唔少新潮中菜 (好有特式同好特别)。

而我地就拣左个6人套餐

四式拼盘: 个烧腩仔好脆!

金汤墨鱼面:个南瓜汁好creamy同只大虾好爽

八宝豚肉:好多唔同既粒粒,有不同口感好惹味

花胶鸡丝翅:好多花胶(好养颜)😍

清蒸游水星斑

蟹粉金镶银炒饭:好香蟹味(造型好得整到成条鱼)

最后美点双辉:椰香芋头西米露+甜点~

*要注意呢到系12%服务费,但佢地既服务态度好殷勤(加茶、上菜都好快)所以抵俾!