2024-10-27 48 浏览
店舖光猛企理都冇用,服务太恶劣,特别唔太高果位男服务员。入店时间17:30,点三个餐,服务员黑口黑面、唔执枱、冇落单/落错单,茶记要你等45分钟先确认到厨房冇收order煮野,不吃也罢。全程系,等左五分钟拎两碗碟浸娃娃菜,再等五分钟,服务员话例汤煲紧食住菜先,又再等五分钟,放低三碗汤。慢食菜、慢饮汤都未有野食,问服务员,佢话有落晒单,再等我分钟,我地再问佢,佢回应冷淡极话有落煮紧,好,我再等,以为你系要六点大厨先返工,等你。。最后18:15,我冇时间了,揾个阿姐问,佢话我哋冇落单!!原来香港服务跌到呢个水平,咁唯有用返佢嘅港式茶记腔问佢同事咩叫「落左单」,驼鸟一样,缩起左都废事处理,揾另一个阿姐来讲马上煮好两分钟即可上枱。基本礼貌唔识可以系冇家教学教,打开门口做服务性行业嘅基本水准都唔晓嘅茶记,完啦。
店舖光猛企理都冇用,服务太恶劣,特别唔太高果位男服务员

外卖送餐