2024-04-14 278 浏览
几年前去食过,觉得呢间嘢嘅米线好好味,个汤底味道酸酸辣辣好开胃所以今次都抱住期待心情再食呢个米线。谂住而家热辣辣就叫凉拌米线啦我就叫咗一碗猪肚凉拌米线,朋友就叫左猪软骨油麦菜牛筋丸凉抹一上菜都知中伏! 首先,除咗芫茜我乜都睇唔到!啲米线好深色,可以一啲味都冇!连啲猪肚都可以系白烚!一啲味都冇畀张纸我拣酸同辣度有作用咩?!从来未食过一碗米线可以乜味都冇!我朋友叫咗个碗猪软骨一样系冇味!猪软骨冇味之余仲有阵猪苏味🥲碟菜都系白烚!又系冇味!好x嘢呀真系! 个厨师系咪味觉有问题?好啦。。问佢拎个蚝油啦嚟𠮶个阿叔好冷淡咁答咗一句:冇蚝油㖞!得豉油咋㖞!好似周星驰𠮶句对白咁:冇bb油,得白花油。。。我自问咁大个人第一次食米线可以完全冇味要加豉油去食。。喺尖沙咀呢个美食天堂,突然间觉得自己好惨!仲要叫咗两只卤水蛋个伙记竟然冇帮我落!之后同个收银互相推卸责任!呢一间系乜鬼嘢烂舖头!?本来一间香港人心目中都觉得好食嘅米线,到我今日再食,我终于明白点解而家香港人都唔愿意再喺香港消费。。食物味道差!服务质素又差!呢一餐简直浪费我肚嘅空间!一世都唔会再帮衬!再见!
所以今次都抱住期待心情再食呢个米线。

谂住而家热辣辣就叫凉拌米线啦
我就叫咗一碗猪肚凉拌米线,朋友就叫左猪软骨油麦菜牛筋丸凉抹

一上菜都知中伏!
首先,除咗芫茜我乜都睇唔到!
啲米线好深色,可以一啲味都冇!
连啲猪肚都可以系白烚!一啲味都冇
畀张纸我拣酸同辣度有作用咩?!
从来未食过一碗米线可以乜味都冇!

碟菜都系白烚!又系冇味!
好x嘢呀真系! 个厨师系咪味觉有问题?
好啦。。问佢拎个蚝油啦
嚟𠮶个阿叔好冷淡咁答咗一句:冇蚝油㖞!得豉油咋㖞!

好似周星驰𠮶句对白咁:
冇bb油,得白花油。。。

仲要叫咗两只卤水蛋
个伙记竟然冇帮我落!
之后同个收银互相推卸责任!
呢一间系乜鬼嘢烂舖头!?

食物味道差!服务质素又差!
呢一餐简直浪费我肚嘅空间!
一世都唔会再帮衬!再见!

2024-04-14