2018-04-21 412 浏览
好耐之前,当schoolfood啱啱开时,去食过一次,发觉不外如是,唔明点解咁多人排队食时隔咁耐,今星期四约咗朋友喺moko食饭周围都要等位,得schoolfood有位心谂:算,俾多次机会你点知都系中伏1. 食物份量少得可怜,嗌咗个拉丝猪肋骨,啲芝士系有啲拉丝嘅,但食落系无芝士味,唔讲以为食紧橡胶;猪肋骨切开得四条,一条得手指左右长度,因为猪肋骨得4条,上碟太少,唔靓仔,仲被佢谂到喺下面摄几旧薯角仔去垫底,个concept同啲女人装假狗简直有异曲同工之妙。我地嗌咗个唔知咩泡菜豆腐锅,个锅上到嚟,我地成枱人都呆咗,个所谓嘅锅同饭碗差唔多大,咁样都可以叫做锅?2. 食物唔干净,食完我足足疴咗两日3. 员工服务差,虽然我地叫咗嘢饮,但佢杯热饮得包盒装维他奶咁多左右嘅份量(咁都要$2x),同侍应讲要杯水啦,第一个答咗句「转头俾你」之后就头也不回咁去咗第二度;再问第二个、第三个,又系同样答覆;第四个,终于俾啦,明明我地有4个人,就俾3杯水,话转头俾埋浄低个杯,转头又唔知去咗边;又要再问,前后足足问咗五次,先搞掂,有冇搞错!
时隔咁耐,今星期四约咗朋友喺moko食饭
周围都要等位,得schoolfood有位
心谂:算,俾多次机会你

点知都系中伏
2. 食物唔干净,食完我足足疴咗两日