2021-11-04 118 浏览
第一次体会到食完饭都无重无负担, 完全无嘢食过落肚! 蒙受金钱损失!心灵损伤!味蕾既大挑战!成堆垃圾cosplay扮紧泰菜!系外卖平台度search到 小曼谷, 以为系置乐果间小曼谷, 仲满心欢喜咁叫外卖!点知, 叫左几百蚊「垃圾」! 真系劲嬲!全部食物都系「垃圾」「垃圾」「垃圾」「垃圾」「垃圾」!!!好难食! D 野食无味!难食淀粉质金边粉兜金边粉除左我知道金边粉系含有淀粉质之外,完全系一堆唔知咩材料炒埋一碟既野。 苦味万圣诞猪颈肉烧猪颈肉带有苦味,无肉味,干过我个荷包。究竟系咩东西扮紧猪颈肉?! 花生酱味腐肉串烧有数粒大大旧疑似肉类被支竹签串起的串烧,用我的味蕾努力尝试后只食得出一阵花生酱味。完全食唔到疑似肉类系咩味? 难食无味虾酱炒饭碟炒饭除左符合系有饭之外, 完全食唔出有虾酱味, 系食唔到有味! 味蕾大挑战! 最希望系小曼谷会系外卖平台度落架,避免再人屯门区既街坊受到金钱,味蕾既创伤。好希望小曼谷会明白农夫既辛苦,珍惜食物,煮d系人类食得落口既正常东西,避免产生大量厨余,造成浪费。「锄禾日当午,汗滴禾下土。谁知盘中餐,粒粒皆辛苦?」《悯农》李绅

点知, 叫左几百蚊「垃圾」! 真系劲嬲!

全部食物都系「垃圾」「垃圾」「垃圾」「垃圾」「垃圾」!!!

好难食! D 野食无味!

难食淀粉质金边粉

苦味万圣诞猪颈肉

烧猪颈肉带有苦味,无肉味,干过我个荷包。

究竟系咩东西扮紧猪颈肉?!

花生酱味腐肉串烧

难食无味虾酱炒饭

「锄禾日当午,汗滴禾下土。
谁知盘中餐,粒粒皆辛苦?」
《悯农》李绅
2021-10-31
40 分钟 (外卖送餐)