2022-01-11
又系做完嘢附近揾食嘅时间😂见到呢间好多好评,即刻去试吓地方都好阔落,而且装修同一般泰国菜餐厅有少少唔同,偏向新派型格路线😎门口仲有IG打卡位😆讲返食物先😂😂猪颈肉炒饭开头望落去以为冇乜猪颈肉😂点知有惊喜🤤原来佢将猪颈肉切好每一粒包左喺炒饭下面,猪颈肉嘅份量都唔少,基本上每一啖饭都食到猪颈肉,中间有切咗粒粒嘅菜加埋车厘茄落去炒,再加咗几滴青柠汁,唔油腻之余个饭系炒得热辣辣~~(最怕出街食饭啲𩠌菜饭系唔热!)所以非常啱我口味🤤好食😋!黄咖喱软壳蟹以前我哋好钟意去食咖喱农夫包,所以今次呢度有软壳蟹更加啱我哋心意😌佢上枱见到已经开心🤤值得一赞嘅就系佢个软壳蟹炸得啱啱好,脆卜卜之余入边充满蟹肉,外脆内软,完全唔干身,而且黄咖喱甜辣到啱啱好,唔会特别辣,唔会「抢喉」配埋面包一齐食真系忍唔住一啖有一啖😋😋酱汁系包咗系农夫包入边,所以食起嚟咖喱汁同埋配菜都系热辣辣整体都系新鲜食材即叫即整,食得出心思同埋味道❤️佢哋而家仲有外卖八折😌住港岛嘅人真系有食神👍🏻
见到呢间好多好评,即刻去试吓
讲返食物先😂😂
猪颈肉炒饭
开头望落去以为冇乜猪颈肉😂
所以非常啱我口味🤤好食😋!
黄咖喱软壳蟹
佢上枱见到已经开心🤤
配埋面包一齐食真系忍唔住一啖有一啖😋😋
酱汁系包咗系农夫包入边,所以食起嚟咖喱汁同埋配菜都系热辣辣