2024-02-08 25 浏览
📍旺角 Dark Leaf今日又嚟到旺角觅食,见到呢间餐厅位置好近地铁站,而且装饰都好有feel,于是就上咗去,嚟一个二人晚餐。🤎餐厅系行黑色型格风,入边有好多唔同嘅酒可以选择。因为今日系晚餐时段去,所以就冇嗌到酒,试吓佢嘅晚餐如何。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و走地鸡沙律配柚子汁 $138佢嘅沙律虽然喺菜嘅部份就选择比较单一,但系佢嘅走地鸡感觉都好新鲜,而且鸡肉好幼嫩,加上柚子汁都非常之开胃。澳洲草饲厚切肉眼扒配薯菜 $198佢呢一份肉眼扒系新鲜煎好,所以上菜嘅时候热辣辣。而且佢嘅薯条都系新鲜,所以食落口都好香脆。美国深海黑鳕鱼配蒜香牛油意粉 $248而佢呢一份嘅意粉都非常之有特色,系用咗牛油焗意粉,加上煎好嘅黑鳕鱼,再有啲黑椒调味,感觉好新奇。因为平时通常都系食开白汁,真系第一次食牛油意粉😂。Yuzu Oolong $78Peach Chamomile $78饮品方面嘅选择都非常有特色,我哋就嗌咗两杯Mocktails,味道都好浓郁,而且佢个杯好高身,好特别🤎。
📍旺角 Dark Leaf

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و