2021-12-19
同朋友仔铜锣湾买礼物过圣诞😝openrice见到间新嘅泰国餐厅好似唔错,啱啱开店仲有八折添,上到去装修好靓呀,仲有打卡位添! 一啲都唔似平时泰式餐厅,似酒吧多啲😆食物份量超多超大份,搞到嗌多咗添🤣❁ 泰式青芒鱼 $198上枱𠮶阵吓亲我😱因为真系好大大大碟,不论卖相、份量同味道都好得☺️系盲曹鱼🐟起肉然后拎去炸,鱼肉炸得均匀,外脆内软。再加上酸酸地又爽口嘅青芒,好开胃,所以我哋唔使叫前菜啦。❁ 冬阴功 $128好好饮呀,仲有好多虾大大只又爽口,上枱果阵仲会点火热住,冬天凉左都唔使惊啲汤冻晒🥘❁ 虾酱肉碎炒饭 $98一上到枱都觉得好钟意🍛卖相靓,虾酱味香浓,入面仲有少少腊肠、腰果、炒蛋,捞埋之后好香口,口感丰富,同样地都系好大份好抵食🤭❁ 蒜蓉炒芥兰 $88炒得唔会好淋,本身都比较钟意食好爽口嘅芥兰,份量真系好多,我同朋友都话好饱好饱😳❁ Thai coconut 🥥 $48❁ Cendol $32
❁ 泰式青芒鱼 $198
❁ 冬阴功 $128