2024-08-16
周年记念,同男朋友黎咗Ciclo食意大利 x 日本 fushion 菜,黑色装修风格营造咗型格嘅氛围。当日嘅Staff服务好好,会每一样介绍佢哋嘅菜式,仲会推介佢哋嘅cocktail,有一个完美嘅体验😍.Tuna Tartare $138‼️大推‼️吞拿鱼蛋黄酱再配搭同牛油果蓉,本身已经好好食,最后加左港式辣椒油,个口味再升华咗!配海苔脆炸米纸,全部都好好食!!!!一定要叫!!!我真系好钟意个口味😭😭😭😭Uni Lobster Bisque Arancini $228龙虾汁意大利饭包住芝士去炸,食落做到拉丝嘅效果,上面加上海胆点缀,味道同口感都非常创新!个人唔算好钟意食海胆,不过男朋友好钟意!Crispy Beef Short Rib $268‼️大推‼️牛坑腩肥瘦相间,牛味香浓,外酥里嫩,外面煎到焦香,肉香同油香都好出!搭配独特的调味料及香葱,成件事好突出。啲薯蓉整到好creamy,配搭嚟食可平衡油腻感Butter Sake Clams Pot $248‼️大推‼️啲蚬手掌咁大只,而且啲蚬肉胀卜卜,煮到岩岩好,味道好清甜,而且重有韩式年糕垫底,年糕吸收晒牛油清酒嘅味道,每一啖都充满清酒味。Co
Tuna Tartare $138
Crispy Beef Short Rib $268
Butter Sake Clams Pot $248
Coco-Melonade $98
面头有coconut foam,斑兰嘅味道好出!饮落甜甜哋,非常容易入口,岩晒平时少饮酒嘅我!
Jam & Blossom $98
杯Cocktail用咗士多啤梨酱、桂花同玄米茶,味道明显带有桂花香,饮落有啲水果茶咁fresh!