2018-06-17 1861 浏览
寻日 (16-6-2018 Sat)同老公由梅窝行到o黎愉景湾,就揾呢间之前报纸报导过o既呢间素食酒吧食晚饭.我o地o黎,一个中年男侍应问我o地系咪两位?我答系,佢指指室内一张细枱,这话室内只术设呢张,一系就出面.老公话咁出面啦.出到去就指住四张高枱凳,话任何一张都得.咁我o地坐低,太阳仍未落山, 太阳伞遮唔到老公,而且我o地一人一个大背囊又冇位摆,其实唔系好想坐呢啲枱,不过我o地都先叫o野食啦,但全英文o既menu又冇讲食材系乜,于是揾返o个位侍应问问,佢解释o左Beyond Burger o既汉堡扒系用豆类压成.啊.咁Beyond Sliders系咩o黎?佢答系三个迷你Beyond Burger,可以睇佢o地o既电视机介绍..咁BBQ Pulled Jackfruit系咩o黎?佢答系大树菠萝,老公就即刻话要呢个.然后我话要pizza,侍应即刻叫我o地唔好叫,因会太多,怕我o地食唔晒,叫意粉啦.咁我o地又睇,佢话意粉其实得一款,就系肉酱意粉(当然又系冇肉),不过佢又介绍另一样,就系$148.00 o既Shepherd’s pie,有薯蓉o系面.咁就要埋呢个啦.饮品后叫.然后老公决定要

然后老公决定要饮酒,但樽庄平过杯庄,
又捉住佢问问先.佢答杯庄多过樽庄,老公就要$60.00o既Asahi,我就要$55.00 o既Pineaple Passion.

落完单,听到有枱梳化枱客人叫埋单,由于o个个位唔晒,所以我想调位,好彩呢个侍应出得o黎快,我o地即刻问佢,佢答啊,你想坐梳化位.好,我俾角落冇人o个张你o地.我答唔使,我要呢张得喇.佢答呢张要等嘛.啊,咁唔该晒.

安顿好后,两杯饮品到o黎,
左: $60.00 o既Asahi,右:$55.00 o既Pineaple Passion
我杯Pineaple Passion好满,倾斜少少盲流o左出o黎,呢杯饮品唔太甜,正正常常o既.

冇耐,两个食物都一齐到o黎.

1. $138.00o既BBQ Pulled Jackfruit,我o地拣o左粗身薯条
BBQ Pulled Jackfruit
薯条热腾腾,外脆内软,盐又落得o岩o岩好,好味.

伴碟沙律菜调味亦o岩o岩好.
BBQ大树菠萝呢?
BBQ Pulled Jackfruit
烧汁o既甜加大树菠萝o既甜,味道几特别,接受到o既.

2. $148.00o既Shepherd’s pie
Shepherd’s pie
同样好热,呢个微辣,内里主要系青豆,素肉碎同菇,
都OK冇问题.
味道: 4分

我o地慢慢食,慢慢享受,完全唔会赶客,初秋o黎食会好舒服.

服务:
超好,唔单止o个个中年侍应,其他o既都好好,埋单时重问我o地要唔要船飞.

其他:
呢间都几支持环保,我杯Pineaple Passion内o既饮管原来系纸造,而见佢o地o既外卖盒都系纸造,比起用胶,相对o黎讲系环保啲.
2018-06-16
$202.5 (晚餐)
  • 薯条