2021-09-08 17 浏览
经过太子花园街见到有好多酒吧餐厅,望到呢间入面嘅装修几有特色,气氛又唔错,所以入去试吓!.🌽 Nuts $40一坐低餐厅职员就会放低一碟Nachos,配忌廉酱食。.🍢 蒜片香煎美国牛仔肠拼家乡杂椒鸡肉串 $158呢个小食有两串12吋长嘅鸡肉串同埋两条美式牛仔肠,份量十足。鸡肉串有成手臂咁长,鸡肉唔会烧得过干,食到黑椒香味,搭配杂椒中和肉类嘅油腻感。牛仔肠用蒜片煎香,外皮脆口肉质结实。.🥩 炭烧美国顶级牛柳 (12oz) $168餐厅名有个steak字梗系要试steak啦!点咗12oz牛柳,一上枱就咁望好似唔系好大件,但其实非常厚身,够晒份量。牛柳表面烧出褐色网纹,食落有炭烧余香,叫咗7成熟烧得啱啱好,表面微微焦香,切开仲见到粉嫩肉质,口感软嫩牛味浓郁。酱汁可以拣黑椒、蒜蓉牛油或烧汁,不过我觉得唔使蘸酱都够味,可以食到牛肉嘅原汁原味。.扒类加钱可配6款星级配菜🍟 黄金芝士炸薯条 $28热辣辣薯条上面铺满芝士,芝士做到熔岩效果,啖啖都食到香浓芝士,配埋少少烟肉碎增添咸香味。.🥗 烟三文鱼沙律 $38烟三文鱼配上沙律,清新健康。.🍝 自选意粉 $88呢度最特别嘅系可以自选pasta + 酱汁

🌽 Nuts $40
一坐低餐厅职员就会放低一碟Nachos,配忌廉酱食。

🍢 蒜片香煎美国牛仔肠拼家乡杂椒鸡肉串 $158

🥩 炭烧美国顶级牛柳 (12oz) $168

扒类加钱可配6款星级配菜
🍟 黄金芝士炸薯条 $28

🥗 烟三文鱼沙律 $38
烟三文鱼配上沙律,清新健康。

🍝 自选意粉 $88
呢度最特别嘅系可以自选pasta + 酱汁+配料 (好似车仔面咁ʕ•ᴥ•ʔ),一定啱晒自己口味!有4款pasta及6款酱汁,配料就有两种价钱10款选择,最后仲可以拣埋芝味精选。我哋就拣咗濶条面+罗勒酱+蚬肉+蟹肉,濶条面软硬适中,蚬肉蟹肉质素及份量都ok,罗勒酱轻盈味道带甜,不过酱汁再多啲就更好喇!

Main menu +$22有餐汤及冷热饮品各一。
🥣 南瓜浓汤
🍹 冻柠茶

总括而言:餐厅食物主要有沙律小食、扒类、pasta & risotto、pizza & burger,试咗几款食物质素都唔错。饮品选择都几多,有cocktail、mocktail 及啤酒等,不过我哋就无试喇!餐厅装修型格,有美国风情嘅大型壁画,灯光情调不错,仲有大电视播住球赛,啱晒一班朋友饮酒睇波!