2023-05-03 78 浏览
深水埗起咗好多新楼,新楼楼下都系一啲装修得好靓嘅食肆,今日黎到呢间新开嘅火锅店,装修得非常型格,打卡影相一流餐厅有两层楼,楼上仲有两间VIP房,座位以卡位为主,坐得非常阔落,好啱一大班friend过嚟饮酒倾偈✨小食(麻辣青瓜拌木耳)青瓜非常爽脆,麻辣汁唔会太辣,但花椒味十足,木耳同青瓜完全吸收晒酱汁嘅味道,加上花生仲更加惹味✨小食(醉牛𦟌)除咗牛𦟌,仲有牛筋,花雕汁非常浓,牛𦟌同牛筋炆到好炆,吸收晒花雕汁嘅香气,认真一流✨滋润花胶螺片鲜鸡锅职员介绍打边炉🍲前先饮下个汤,汤底非常足料,个汤底加咗花胶,螺片,胶质非常之丰富,好鲜甜好足料,里面仲半只鸡,鸡肉好嫰滑,好似新鲜鸡,我哋每人先饮咗两碗汤,再打边炉✨牛颈脊牛颈脊嚟到色泽非常鲜红,好新鲜,口感肥嫩而具弹性✨封门柳封门柳肉质松软,不易变韧,而且牛肉味极为浓郁✨饺子拼盘分别有黑松露鲍鱼饺,花雕醉鸡饺,黑豚肉,韭菜饺,鲜虾云吞,黑松露味好香,鲍鱼最矜贵好少地方有得食,云吞虾味突出,好鲜甜,韭菜饺好香,我觉得最好食系花雕醉鸡饺,充满花雕汁同鸡汁香味,似小笼包嘅造型✨蔬菜拼盘最正系每样菜都有少少,有皇帝菜,生菜,娃娃菜,金菇,鲜冬菇,粟米🌽,蔬

✨小食(麻辣青瓜拌木耳)

✨小食(醉牛𦟌)

✨滋润花胶螺片鲜鸡锅

✨牛颈脊
牛颈脊嚟到色泽非常鲜红,好新鲜,口感肥嫩而具弹性

✨封门柳
封门柳肉质松软,不易变韧,而且牛肉味极为浓郁

✨饺子拼盘

✨蔬菜拼盘
最正系每样菜都有少少,有皇帝菜,生菜,娃娃菜,金菇,鲜冬菇,粟米🌽,蔬菜都非常新鲜

✨自制脆炸响铃
食得出系新鲜炸的响铃,每一条都好厚,炸得好脆,吸收晒花胶汤底嘅精华,真系好正

✨淮山面
冇用油炸,食得更加健康

✨雪燕椰汁奶冻
非常香椰汁味奶,奶冻整得好幼滑,铺一层雪燕非常矜贵

✨竹蔗茅根雪梨水
仲有几款自家制饮品,唔使次次都饮汽水咁闷,亦都可以清下热气