2022-10-09 128 浏览
今日同朋友去咗太子行街,之前已听讲呢间西餐厅好好食,经过佢楼下,被佢型格霓虹灯同装修吸引,决定试下!我哋见大部份客人都系点烤肉盛宴二人套餐,唔想用脑谂嘅我哋决定照跟!而且三百几蚊有得食安格斯牛扒同埋猪仔骨,真系试下都抵!落order冇耐,就已经有沙律上。烟三文鱼本来咸香味重,有时甚至系太咸,但加左鲜果醋嘅沙律甜甜酸酸咁中和,食落味道好平衡。而且餐厅想唔孤寒, 块块烟三文鱼都好大块!正!当然一定要提主角安格斯牛扒。牛扒大块过我两只手掌,真系太正。牛扒亦煮得够入味,而且食得出好有牛味, Juice多汁,最特别嘅系加上淡海盐,无预期中太过咸之余,仲要更好食!赞!另一位主角猪仔骨,欣赏佢嘅酱汁,甜甜酸酸,加埋芥末酱少少辣味,识落好入味,味道多层次。而佢嘅芝士通心粉原本睇落份量唔系好大,但因为落足几种芝士,绝对够两个人食,啱晒芝士爱好者的我!嚟到西餐厅,识食一定要点Cocktail配搭食扒,仲要一定要嗌自己唔识嘅名!如是者,我嗌咗Green Apple Gin Tonic 。非常好饮!青苹果味好refresh 正好解左主菜的浓味。加上Gin Tonic 唔会太呛喉,啱哂我!呢度唔单止嘢食好食,而

呢度唔单止嘢食好食,而且服务态度好好,装修又型格,真系啱晒同buddy 一齐打卡食好野!