2019-09-13
据闻男神吴彦祖又再进军饮食界,系中环苏豪区开左呢间The thritysix ,一间主打Highball威士忌既酒吧。一出电梯已经见到一大个威士忌墙,效果超级震撼。😱除左门外既威士忌墙,餐厅内都有一间威士忌房,储存左超多唔同产区既威士忌,由传统既苏格兰威士忌到今年新兴既日本威士忌都有😍听闻一共有二百几款🤩另外仲有几支全香港限量6支既威士忌,真系够晒罕有!!呢度既威士忌大部分都可以order杯装,而买左全支酒既客人都可以储存酒系呢度...参观完呢间房后,仲有个特别既小环节!就系拣啱开到锁既锁匙,就可以免费获得一杯vodka啦🙈听落好似好难咁,但店员都会比tips我地等我地可以中,玩完真系几开心😃黎到呢间出名highball既地方,就点都要试下招牌highball啦!🍸呢杯Hojicha Mizuwari,个底系日本Barrel威士忌以及日本培茶,加上自家制既soda water,可以清晰见到气泡系几咁细腻绵密,饮落都好清新,推介!另外仲叫左杯B for Mayor Boilermaker,饮落甜甜地但带有烟熏草本味,几适合男士。有酒就点都要有佳肴一齐搭配先会开心,呢度都唔少得!两款bur
有酒就点都要有佳肴一齐搭配先会开心,呢度都唔少得!两款burger都十分出色,Brandy Blue Cheese Burger使用左安格斯牛肉,中间夹左层blue cheese,一咬牛肉汁同芝士流出,超正😆
如果怕blue cheese味道太浓郁,就可以试下Old Fashioned Bourbon Burger,汉堡饱用了先蒸后焗既方式,面包柔软得黎又好脆!酱汁混合左橙和车厘子果酱,感受不一样的味道🤤
最后想认真赞下今晚觉得最好食既Rice Cracker with veggie mocktail mosseline😍 一个非常特别既mosse,一共有五层(牛油果、茄子、红椒、洋葱、义大利青瓜),每层味道完美融合,口感好绵密!搭配脆卜卜既米通食,真系一流😆😆😆
最后仲点左个烧蚝,感觉不过不失啦。总括全部食物都在期待之上👍🏻值得再黎