2021-06-19
介绍一下我其中一餐嘅生日饭先,呢间位于上环同西营盘之间嘅日式Fusion 餐厅真系超正,无论环境同食物都系我喜欢的!餐厅嘅客人通常都系外国人或者比较西化嘅亚洲人,我哋呢啲local嘅客人相对会比较少,店员见我哋系local 客人,虽然佢哋嘅母语不是广东话,但都尽量用广东话同我哋沟通,真系感觉好有heart 嘅招待的!餐厅设计以 Punk & Rolls 做主题,墙上贴满不同嘅贴纸及喷上Graffiti,还展示左一部非常之型格嘅电单车!听说是意大利运过来的!佢哋食物嘅卖相都非常之靓, 真系又睇得又好食性价比非常之高!我个人推介必食嘅系油甘鱼刺身同三文鱼刺身,除咗鲜甜之外,仲特别有一番风味!店员推介嘅Tuna Hot Dog 其实系蟹肉沙律吞拿鱼炸寿司卷来的,味道特别及有层次,呢个绝对系坊间食唔到的,值得一试!另外个popcorn ice-cream 都几得意的,原来呢个配搭都唔错!我哋仲试咗佢哋个日式Cocktail, 我朋友个杯有Wasabi味的, 好唔好饮就真系见仁见智的!而我个杯就系甜甜地的,好啱女仔饮!其实呢度每样野食味道都不错,非常之满足嘅生日饭呀!🥰🥰🥰埋单时店员知道我系庆祝
埋单时店员知道我系庆祝生日的,仲送上一张 Birthday Card 同$100 Voucher 比我!哗!太窝心了!Thanks! 😘❤️