2019-10-29 543 浏览
依间cafe已经bookmark左一段时间,始终唔系成日过西环个边。今次就衬有空余时间就特登过去试佢哋最出名嘅Bavarois rings😍 Cafe出面有个open area,设计简约舒适,由于平日关系,自己独霸哂出面嘅位置,点样打卡都冇问题😙-Bavarois ring ($48) 有芒果,士多啤梨同蜜瓜三款口味,颜色同外形够哂吸睛💓 上层系带果香嘅水晶啫喱,入面仲放左啲来自本地农场嘅食用花瓣🌸 好有春日嘅感觉~ 下层系奶冻,Q弹得黎带淡淡嘅奶香。下面仲会有层薄薄嘅海绵蛋糕😗 由于以低糖配方制作,整体味道清新淡雅,感觉够light,啱晒一众女士们👭*A.apple ($49) 卖相非常精致可爱🍎 外层系一层好薄嘅白朱古力,入面系伯爵茶慕丝蛋糕配法国苹果蓉~ 伯爵茶味比想像中弱左啲,但慕丝就食落顺滑绵密。苹果蓉带点微酸,整体配搭几特别,意外哋夹👍🏻*最近仲新出左脏脏系列饮品,而卖相一样冇令人失望🥰 Chocolat Dirty ($58) Espresso 加入鲜奶,朱古力榛子酱同面头铺左啲榛子粒🌰 成杯嘢听落邪恶,但饮落去嘅甜度好易接受,咖啡味香浓突出。Rosie Dirty P

最近仲新出左脏脏系列饮品,而卖相一样冇令人失望🥰 Chocolat Dirty ($58) Espresso 加入鲜奶,朱古力榛子酱同面头铺左啲榛子粒🌰 成杯嘢听落邪恶,但饮落去嘅甜度好易接受,咖啡味香浓突出。Rosie Dirty Posie($58) 依杯系抹茶牛奶,上面加干玫瑰花🌹闻落好香花味,但抹茶味就欠缺左啲,奶嘅份量比较多