见到好多呢间餐厅既靓相,今日终于见真身!入到去真系好超㖞,好多绿色、蓝色,仲有好多花花草草既装潢,不愧叫「秘密花园」。睇左一阵餐牌,好多野都好想食,不过我地两个女仔都食唔到几多。落左单之后,餐厅职员好快就比左餐包我地。餐包热热地咁,跟埋油醋同南瓜酱。个南瓜酱有惊喜㖞,小小甜甜地既南瓜味,点面包几好食。前菜叫左Caesar Salad, 份量都可以接受。里面仲有好多Bacon同芝士片,所以每啖都好香口。知道呢度Pizza出名,我地叫左个Seafood Pizza。一般Pizza比人既感觉系又油又heavy,不过呢度既例外。Pizza一上枱,睇个样已经知佢好足料!薄饼底上涂左一层薄薄既千岛酱,上面舖左满满又大只既海鲜,有大虾、青口、鱿鱼、蟹肉等等,完全唔觉得heavy。好耐冇食过咁足料既Pizza, 而且饼底仲要系厨司自己研发,有类似克力架既口感,真心值得推介。除左Pizza, 我地仲叫左个12oz肉眼扒Share。我钟意食生d,所以叫左Medium Rare。上碟后,扒既生熟程度都ok,配左两款烧汁同黄芥末。不过,我觉得块扒唔够Juicy.....肉系软淋既,但就系冇咩无味肉汁,同埋都几

餐包配油醋
餐包配南瓜酱

Caesar  Salad

Seafood  Pizza

Australia Black Angus Rib-eye 12oz
除左Pizza, 我地仲叫左个12oz肉眼扒Share。我钟意食生d,所以叫左Medium Rare。上碟后,扒既生熟程度都ok,配左两款烧汁同黄芥末。不过,我觉得块扒唔够Juicy.....肉系软淋既,但就系冇咩无味肉汁,同埋都几多筋...
2017-06-27
  • Seafood  Pizza