餐厅: Verde MAR
资讯:

2022-11-28 39 浏览
约左大肚妈妈见面,特地拣左间妈妈同BB都啱食嘅餐厅😜呢间位于西营盘嘅墨西哥菜,食物调味唔会太重,环境装修有城市中的绿洲感觉,啱晒需要refresh下嘅都市人😌而店内嘅Piñata吊饰,系厨师整架🤩厉害👏🏻ᴀᴠᴏᴄᴀᴅᴏ ꜰʀɪᴇꜱ $79Menu有多款牛油果菜式,我地就贪得意叫左出面少见嘅炸牛油条🥑欣赏佢哋个炸粉唔会太厚,感觉有点似食天妇罗,点埋个酸酸地嘅酱汁,系一个几新颖嘅头盘🤪ʙɪʀʀɪᴀ ʙᴇᴇꜰ ꜱᴛᴇᴡ $168呢个清汤炖牛腩炆得好淋唔痴牙,旁边放有生洋葱同Parsley等嘅香料,可以自己调校浓度,食落好香香料味但清清地唔会太浓。ꜱᴡɪꜱꜱ ᴇɴᴄʜɪʟᴀᴅᴀ ᴡɪᴛʜ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ $99卷饼上加上大量嘅mozzarella cheese十分邪恶😈On side仲配有Rice and beans十分饱肚😆我特别中意佢个mashed beans,应该用咗特别嘅香料调制食落微酸唔会漏,配埋Tortilla食一流👍🏻ᴀᴠᴏᴄᴀᴅᴏ ꜱᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ +$58整体打得滑身牛油果味浓但唔会太甜,系之前系摩洛哥日日都饮到嘅味道😌ᴍᴇxɪᴄᴀɴ ʀɪᴄᴇ ᴘᴜᴅᴅɪɴɢ $78质感有点
约左大肚妈妈见面,
特地拣左间妈妈同BB都啱食嘅餐厅😜
呢间位于西营盘嘅墨西哥菜,
食物调味唔会太重,
环境装修有城市中的绿洲感觉,
啱晒需要refresh下嘅都市人😌
而店内嘅Piñata吊饰,
厨师整架🤩厉害👏🏻
Avocado Fries

ᴀᴠᴏᴄᴀᴅᴏ ꜰʀɪᴇꜱ $79
Menu有多款牛油果菜式,
我地就贪得意叫左出面少见嘅炸牛油条🥑
欣赏佢哋个炸粉唔会太厚,
感觉有点似食天妇罗,
点埋个酸酸地嘅酱汁,
系一个几新颖嘅头盘🤪
Birria Beef Stew

ʙɪʀʀɪᴀ ʙᴇᴇꜰ ꜱᴛᴇᴡ $168
呢个清汤炖牛腩炆得好淋唔痴牙,
旁边放有生洋葱同Parsley等嘅香料,
可以自己调校浓度,
食落好香香料味但清清地唔会太浓。
Swiss enchilada with chicken

On side仲配有Rice and beans十分饱肚😆
我特别中意佢个mashed beans,
应该用咗特别嘅香料调制食落微酸唔会漏,
配埋Tortilla食一流👍🏻
Avocado Smoothie

ᴀᴠᴏᴄᴀᴅᴏ ꜱᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ +$58
整体打得滑身牛油果味浓但唔会太甜,
系之前系摩洛哥日日都饮到嘅味道😌
Mexican rice pudding

ᴍᴇxɪᴄᴀɴ ʀɪᴄᴇ ᴘᴜᴅᴅɪɴɢ $78
质感有点Thick奶味同Cinnamon味都好浓,
令我联想起焗西米布甸,
好有墨西哥风味 🇲🇽
Avocado Fries
Birria Beef Stew
Swiss enchilada with chicken
Avocado Smoothie