2024-11-08 64 浏览
话说有一天我同小朋友放学,谂住去饮杯咖啡食个下午茶($78),因为小朋友想食意粉,所以我就order 1杯cold latte ($45)比自己,没有order tea set (tea set 大概$78),点知小朋友食完意粉,仲想要个cheese cake,咁我就问当值staff, 我话唔好意思,我小朋友仲未饱(我心谂:其实个意粉好细碟又唔平)所以我问可唔可以将我杯cold latte转返做Tea set, 佢好冇礼貌话唔可以改单,我问多次,冇可能唔得,因为可以补钱,佢再话唔得。一个cheesecake要$54,我在酒店/靓餐厅都食到,环境仲靓,服务又好。我唔明一间小店,仲要做街坊生意都唔say yes, 改一张单再用八达通补一补钱有咩问题??好多餐厅包括茶餐厅都做到啦!跟住我同小朋友好嬲就走咗。永远唔会再帮衬😠仲有,有时我哋经过都唔见佢开门,一时有开,一时冇开!