日出康城商場雖然面積唔係好大 ,但係食肆嘅選擇都算多嘅,唔同國家嘅美食都有,除咗之前講嗰間日本菜之外,我比較多去嘅就係呢間可南雞店,呢一間可海南雞店 ,其實都係大集團旗下一個品牌 ,之前試過幾次堂食質素都有一定保證,今日因為晏咗去,九點先去到,佢已經過咗堂食嘅 last order,只能夠叫外賣,於是就叫左一個海南雞飯,同埋一個馬拉盞通菜,上去朋友屋企度食,海南雞飯套餐大概 100 元,有湯有飲品, 打開盒飯之後,賣相都保持水準,不過食落呢,可能因為用咗紙盒,堂食同外賣真係有啲距離 首先保持唔到嗰種熱辣辣溫度,油飯嘅油香幾亦都流失咗, 所以外賣就真係麻麻地啦,如果想食嘅話都係點樣大家堂食啦。
2023-01-12
10 分钟 (外卖自取)
$110 (宵夜)