2021-01-02
Nuttea听就听得多啦,今日同朋友去完Megabox回程嘅时候终于有机会嚟到九龙湾分店,终于如愿以偿可以饮到期待已久嘅nuttea😋!小店门面装潢十分小清新,简约美,环境舒服!店内都有不少摆设可以作为打卡位~ Nuttea最主打就当然系坚果奶同坚果奶盖啦!我哋一入门口其实已经闻好重嘅果仁味!咁我自己就拣左杯比较原味嘅饮品-珍珠坚果奶。果然一试十分之有惊喜,入口非常之香滑,口感好丰富,啲果仁味不断系口内散发,真系好似同平时食果仁咁嘅感觉,呢杯绝对可以话系饮得到嘅果仁!价钱方面就比普通一般嘅茶饮铺稍贵少少,但完全系可以睇得出系有用足料,同埋一定系健康之选,钟意饮野但又想健康嘅你,一定唔可以唔试😋😋😋😋另一杯系粉红莓好坚果奶盖茶佢浸厚厚奶盖有别于出面坊间的芝士奶盖,佢系用坚果奶打泡,非常特别又健康! 奶盖的口感软绵又滑溜~配搭爽脆的坚果碎topping让口感更有层次,草莓果蓉果汁都非常新鲜,酸酸甜甜,十分开胃,正!仲有其他唔同系列茶饮可以下次试下🤪钟意健康嘅你又点可以错过!快啲去试下!
另一杯系粉红莓好坚果奶盖茶
仲有其他唔同系列茶饮可以下次试下🤪
钟意健康嘅你又点可以错过!快啲去试下!