2020-11-15 51 浏览
在铜锣湾世贸斜对面既云寿司人气几火热!次次经过都多人帮衬!今次的起心肝早d黎食!以免受排队之痛。估唔到呢度都有omakase, 分了几多个档次!亦可以选择自己喜好,list内选10件寿司价钱亦唔贵!而我就被那个北海丼吸引,因为我最爱既都有齐,无理由唔简啦!卖相干净整齐!放位几有层次!饭上铺满拖罗,三文鱼&籽,海胆,赤贝,牡丹虾 !二话不说先食海胆,入口甘香,creamy既质地慢慢散开!相当高质!拖罗肥美无筋,鱼既油润感散出,不得了。三文鱼籽粒粒识发光咁,非常有光泽,味道当然相当新鲜,再配上寿司饭食非常鲜香。赤贝爽爽弹弹!阵阵既海水咸香渗出!最钟意呢 d after taste!! 牡丹虾亦好新鲜,非常难忘,寿司饭既比例好好!食完都好够饱,但我未够尽兴,再点了一客海胆and日本厚岸生蚝。再来既海胆仍然高质"份量都够多,好食!而蚝亦几鲜味,蚝肉饱满挺身!而内置酱汁及香葱!味道带点酸香!更令蚝肉更突出!整体非常好食,难怪长期多人。

再来既海胆仍然高质"份量都够多,好食!