2021-06-20
都一段时间冇黎大鸿辉揾食,今次朋友话带我试新野,放假一齐叹吓世界😁😁睇个餐厅名咁劲,咁梗系要食左先知系咪极品,系咪靓锅啦😌😌上到楼发现,依度前身应该系酒楼,楼底超级高,空间感十足,全部座位好似卡位咁,都几舒服,而且走廊空间都几阔👍🏼👍🏼入到门口已经见到雪柜有菜同嘢饮整齐排列好。竟然连羽衣甘蓝都有,性价比即刻高晒🔥🔥 饮品方面,除咗罐装饮品之外,佢哋仲有提供自家制嘅冷泡茶,同埋一啲花茶茶包俾你自己冲热饮。仲有一大个雪柜,系放香港制造嘅雪糕品牌,口味有成八九种:朱古力、豆腐、伯爵茶、云呢拿、咖啡、士多啤梨等等。我食咗两杯😌😌豆腐味,质感有少少creamy, 微微甜,细细杯份量啱啱好👍🏼👍🏼食物方面,可以扫描QR code用电话落单,上菜速度都几快。今次我哋拣咗B套餐,埋单每人都只系二百左右,已经包埋任食海鲜。肉类方面,我自己就比较钟意封门柳,唔会太肥,牛味又够晒香浓😋 另外,超级正嘅仲有虾、蚬、韩国蚝!虾够爽弹、蚬够甜,蚝仲好肥美添☺️☺️Encore左几转🔥🔥🔥沙嗲汤底超级正,本身已经好够香浓,食响铃同埋炸鱼皮都超级好食!自己加汤之后,我再喺调味料区拎咗少少沙茶酱同花生酱加落汤度😛😛个汤底都
睇个餐厅名咁劲,咁梗系要食左先知系咪极品,系咪靓锅啦😌😌
我食咗两杯😌😌
另外,超级正嘅仲有虾、蚬、韩国蚝!
虾够爽弹、蚬够甜,蚝仲好肥美添☺️☺️
Encore左几转🔥🔥🔥
自己加汤之后,我再喺调味料区拎咗少少沙茶酱同花生酱加落汤度😛😛个汤底都keep到一样咁好味✌🏼✌🏼
系性价比超级高嘅晚餐,
推荐🔥🔥