2008-09-22
呢個地方都幾難揾!兜左幾個圈先揾到!七點半去到等左一陣位,喺門口已經揀定食咩好.2個人叫咗:口水雞小食----雞肉好滑!味道麻多於辣,好處係唔會好似出面其它鋪頭咁,博命落花生碎!食到喉嚨痕餐死.麻辣無骨鳳爪----呢個痳麻地,因為唔夠凍同有D怪味!紅油抄手----雲吞皮好滑,肉餡少少(手指甲大D)反而我鐘意喎!食多幾隻唔會漏.水煮肉片----都幾大個盆!肉片煮得剛好!仲滑滑地,盆底有好多大荳芽同黄芽白,索晒D汁都好惹味!担担麵----呢個就係堅麻!乾撈嘅拉麵,第一啖已經頭頂痕痕地!麵質幾爽口,食得夠過癮!腩肉魚蛋米線----米線淥得太過火,淋晒!腩肉係成舊燒肉咁樣,魚蛋普通料無特別,同埋個湯太多油浮喺面.以上食品全部係中辣,各位食得辣朋友可能有D失望,因為全部都係麻多過辣.同埋間鋪個冷氣唔夠!阿姐話間鋪頂番嚟,無咩裝修,無計!input咁多辣油,我都驚output會醃眼!所以去對面街間果汁鋪買木爪汁飲,發現間果汁鋪有好多糕點賣!買在一件西米糕,一件椰汁糕,一件馬碲糕返屋企,全部都見得人入得口!好有以前涼茶鋪賣果DFeel!正!
七點半去到等左一陣位,喺門口已經揀定食咩好.2個人叫咗:
好有以前涼茶鋪賣果DFeel!正!