2024-12-08
❝堪称全港最好的Gnocchi脆薯团😋‼️最近红爆的西意菜餐馆🥰✨❞最近一讲Gnocchi大家都提起呢间系西环主打Italian& Spanish菜既小店😍老板大厨系前米芝莲一星餐厅副厨 食得出呢度既所有菜式都充满心思🥹❤️Open kitchen睇到大部份菜式都系老板主力烹煮包办 充满热诚😚想去既记得要订位‼️先讲最多人推介堪称全港最好食既Gnocchi手工薯团 最特别系煎过所以好香脆 内软腍带薯仔香 配上酸甜蕃茄蘑菇酱 的确好出色😍另外Risotto更惹味 海鲜咸香 八爪鱼好软腍 仲有大量龙虾仔 好足料😋我地劲中意煎薯仔蛋饼! 内里有4种芝士Provolone, Manchego, Ricotta同Mozzarella 超流心😍好推介‼️❤️Burrata Cheese配红菜头,西柚,无花果 酸酸甜甜~2个人建议叫3-4个dishes 我地食埋甜品Brownie超级饱 食得好满足🥰✌🏻▪️𝘽𝙚𝙚𝙩𝙧𝙤𝙤𝙩 & 𝙁𝙞𝙜 𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 $118 (4/5)▪️𝙁𝙤𝙪𝙧 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙎𝙥𝙖𝙣𝙞𝙨𝙝 𝙏𝙤𝙧𝙩𝙞𝙡𝙡𝙖 $128 (4.5/5)▪️𝙈𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢 𝘽𝙤𝙡𝙤𝙜𝙣𝙚𝙨𝙚 𝘾𝙧𝙞𝙨𝙥𝙮 𝙂𝙣
▪️𝙈𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢 𝘽𝙤𝙡𝙤𝙜𝙣𝙚𝙨𝙚 𝘾𝙧𝙞𝙨𝙥𝙮 𝙂𝙣𝙤𝙘𝙘𝙝𝙞 $148 (4.5/5)
▪️𝙊𝙘𝙩𝙤𝙥𝙪𝙨 𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤 $198 (4.5/5)
▪️ 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝘽𝙧𝙤𝙬𝙣𝙞𝙚 𝙬/ 𝙑𝙖𝙣𝙞𝙡𝙡𝙖 𝙂𝙚𝙡𝙖𝙩𝙤 $78 (3.5/5)
꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Sooner
西环西营盘东边街40号金石楼地舖
@sooner.cafe
🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_西环
🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦/𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式 #joys_意大利菜 #joys_西班牙菜 #joys_cafe