2023-06-30
夏日🌞天气热辣辣🥵 搞到经常无晒胃口不过一讲起寿司🍣 就几时都令人食指大动最近见到元气寿司 推出咗主打 三文鱼 嘅 全新餐目对于我呢啲钟意试新品嘅朋友仔嚟讲梗系不容错过喇🤩原来一系列🎏「三文鱼祭」餐目均选用嚟自澳洲🇦🇺塔斯曼尼亚嘅三文鱼制作而成众所周知塔斯曼尼亚一向以优质无污染纯净水域见称 唔怪得三文鱼都特别鲜甜肥美😋❣️极品厚切三文鱼腩 🍣增量20%塔斯曼尼亚三文鱼 口感丰富又肥美食落满口油脂甘香 入口即溶化 大爱😍❣️牛油🧈味噌烧极品厚切三文鱼🍣酱汁以日本🇯🇵味噌酱及蒜牛油🧈调制炙烧后 散发出阵阵油脂香气 令人垂涎欲滴🤤面层洒上自家制七味米纸脆脆增添香脆口感 同时惹味诱人❣️洋风极品厚切三文鱼🍣配搭上紫洋葱、牛油果🥑及咸香芝士🧀️创意日式🇯🇵洋风为味蕾带嚟另类滋味😋香浓惹味又带几分清新🌱 唔会腻实属炎夏之选✔️❣️极品三文鱼生春卷🍣用上米纸卷包裹清新爽脆嘅日本水菜🥬及黄椒 卖相带几分越式风味咬落仲有满满牛油果🥑同肥美三文鱼刺身多重口感 配搭新鲜 满载惊喜🤩加上酸甜开胃嘅日式沙律汁🥗开胃又清爽 绝对系夏日必点之选个人私心推介俾大家💕❣️洋风极品三文鱼刺身 (香蒜蕃茄风味)🍅有大量新鲜爽脆蔬菜🥬作伴
不过一讲起寿司🍣 就几时都令人食指大动
最近见到元气寿司 推出咗主打 三文鱼 嘅 全新餐目
对于我呢啲钟意试新品嘅朋友仔嚟讲梗系不容错过喇🤩 原来一系列🎏「三文鱼祭」餐目均选用嚟自澳洲🇦🇺塔斯曼尼亚嘅三文鱼制作而成
众所周知塔斯曼尼亚一向以优质无污染纯净水域见称 唔怪得三文鱼都特别鲜甜肥美😋 ❣️极品厚切三文鱼腩 🍣
增量20%塔斯曼尼亚三文鱼 口感丰富又肥美
食落满口油脂甘香 入口即溶化 大爱😍 ❣️牛油🧈味噌烧极品厚切三文鱼🍣
酱汁以日本🇯🇵味噌酱及蒜牛油🧈调制
炙烧后 散发出阵阵油脂香气 令人垂涎欲滴🤤
面层洒上自家制七味米纸脆脆
增添香脆口感 同时惹味诱人 ❣️洋风极品厚切三文鱼🍣
配搭上紫洋葱、牛油果🥑及咸香芝士🧀️
创意日式🇯🇵洋风为味蕾带嚟另类滋味😋
香浓惹味又带几分清新🌱 唔会腻
实属炎夏之选✔️ ❣️极品三文鱼生春卷🍣
咬落仲有满满牛油果🥑同肥美三文鱼刺身
多重口感 配搭新鲜 满载惊喜🤩
加上酸甜开胃嘅日式沙律汁🥗
开胃又清爽 绝对系夏日必点之选
个人私心推介俾大家💕 ❣️洋风极品三文鱼 刺身 (香蒜蕃茄风味)🍅
有大量新鲜爽脆蔬菜🥬作伴碟🥗
加上特选酱汁 感觉就似食紧西式沙律🥗
清新开胃🤤
一改传统三文鱼刺身俾人嘅印象
香蒜蕃茄🍅风味亦够创新
钟意刺身嘅朋友仔 一定唔可以错过🤩 ❣️极品三文鱼芝士🧀️油扬天妇罗🍤
呢款创作天妇罗用上日本🇯🇵传统油扬包裹三文鱼 + 软滑忌廉芝士🧀️
食嘅时候沾上酸甜开胃酱汁
带嚟全新口感 令人再三回味