2021-01-30 1740 浏览
我来过Simplylife很多次。每一次都是食lunch,根本就冇试过tea time过嚟,但系今日顺路又想食,见到又抵,所以就入咗去食了。ᕕ( ᐛ )ᕗ企咗喺门口等飞嘅时候,见到面包部排晒长龙,成条走廊塞个水泄不通。等咗五至10分钟左右啦,终于入得去啦,我觉得其实呢间Simplylife嘅服务几好,唔似葵涌𠮶间嗌极都唔理你。叫佢点餐嘅时候佢见到即刻行埋你问你食咩,服务态度非常好。我叫咗佢俾杯水我,过咗一阵佢都仲未比我。我叫佢过嚟吹佢俾杯水我嘅时候,佢好诚恳咁讲左两声对唔住,认真唔系敷衍。下午茶真系抵,净系$58咋。我嗌左个山羊芝士酸种包配火箭菜烤红洋葱 配青苹果沙律。佢个酸种包配山羊芝士真系一绝。包𠮶阵酸味突出山羊芝士嘅浓烈味道。但系佢个沙律真系唔掂,真系成兜菜切碎咁样俾你,沙律正常有汁,佢又冇比汁,上面啲青苹果为咗唔好氧化,之前浸住啲柠檬汁先。但系我一摆落口,啲柠檬汁就爆晒出嚟,酸到爆炸(我本身好食得酸) !佢呢个沙律真系有待改善。如果大家都钟意呢份食评,记住关注我同埋喺下面俾个心心啦多谢ฅ^•ﻌ•^ฅ❦
ᕕ( ᐛ )ᕗ

2021-01-29