2015-07-28 968 浏览
星期日早上在铜锣湾嘅studio上堂跳舞, 落堂后相约老公到茶木食增磅嘅Lunch, hahaha....好多人话做完运动后即时食野会好肥!! 系呀, 对我呢D海绵构做嘅身体当然好吸收, 不过我唔理咁多, 食左先讲!!假日嘅menu系无lunch set, 要单点的! 我叫左个盐酥排骨肉燥饭, 粉浆有少少厚但因为粉浆已调了味所以都OK, 唔油腻.  猪排非常松软, 半流糖心蛋再配肉燥饭真系肥死我啦. 老公果个系沙朗排肉燥饭, 配料一样, 只系块肉唔同. 我唔食牛所以无试.甜品叫左 "巧克力香草砖块蜜糖吐司", 呢个先系主角,  蜜糖吐司上面放朱古力雪糕再以草莓作装饰, 颜色鲜艳, 吐司沾上雪糕一齐食, 一脆一软很滋味. 想唔肥都好难喔!!  除了甜品好食, 最意外系杯咖啡同样出色.  我还以为这里饮品嘅买点系珍珠奶茶或花茶之类, 估唔到平凡得很嘅regular coffee 香浓无比.

2015-07-05