2016-07-11
返工压力大,放工要将压力化为食量,就选择左去食放题。见附近有间又有烧烤又有日式放题嘅餐厅,一次过满足晒2个愿望,即刻去试下先。呢度原来收费系可以只食烧烤,再加30蚊就可食埋日式放题,收费都好有弹性。坐底先睇下有乜食,款式比我预期多好多。根本就系韩式烧烤加日式放题嘅食物款式都可以系度揾到,唔会因为二合一就牺牲左款式。先叫个刺身,刺身款式选择多,刺身质素尚可,甜虾细只但鲜甜。第二回合就系烧烤,烧左好多唔知乜野部位嘅牛肉,最好味都系牛肋骨。牛肋骨肉质超林,牛肉唔使点汁都己经够味,再用生菜包住食,即刻无咁热气,超正。另外比较有特色嘅系烧蚝,呢度系用个锡碗仔烧黎食,冇乜见其他地方有。蚝都唔系细只,鲜甜,再加上蒜蓉,又系要加单。重有好多唔同嘅熟食,好似炒蚬,炒螺,天妇罗咁,全部都不过不失。最后重有雪米糍同雪糕。胃口细D都食唔晒。
呢度原来收费系可以只食烧烤,再加30蚊就可食埋日式放题,收费都好有弹性。坐底先睇下有乜食,款式比我预期多好多。根本就系韩式烧烤加日式放题嘅食物款式都可以系度揾到,唔会因为二合一就牺牲左款式。 先叫个 刺身,刺身款式选择多,刺身质素尚可,甜虾细只但鲜甜。 第二回合就系烧烤,烧左好多唔知乜野部位嘅牛肉,最好味都系牛肋骨。牛肋骨肉质超林,牛肉唔使点汁都己经够味,再用生菜包住食,即刻无咁热气,超正。另外比较有特色嘅系烧蚝,呢度系用个锡碗仔烧黎食,冇乜见其他地方有。蚝都唔系细只,鲜甜,再加上蒜蓉,又系要加单。 重有好多唔同嘅熟食,好似炒蚬,炒螺,天妇罗咁,全部都不过不失。最后重有雪米糍同雪糕。胃口细D都食唔晒。