2025-01-22 6 浏览
星期五放工,咁你happy Friday啦!去到尖沙咀诺士佛台附近,啲Bar又好似太多人太嘈,行到天文台道,见到有间墨西哥餐厅,啲嘢食几特别,所以就入去试吓!餐厅有室外座位同室内座位, Pet Friendly, 今晚都几大风,所以我就坐咗入去。餐牌果然主打墨西哥小食同主菜,种类非常多,我哋happy hour就叫咗以下几样: Buffalo Wings - 鸡翼辣度好足,即叫即炸,新鲜热辣辣上嚟,好juicy👍🏻Fish Tacos - 墨西哥招牌菜,可以配鸡,猪或鱼,炸鱼炸得啱啱好,同一样咁脆嘅taco配合度十足,正!👍🏻👍🏻BBQ Ox Tongue - 正常发挥,厚切牛舌好有口感,唔错除咗嘢食,呢度嘅Cocktail都非常出色,我哋叫咗一个Cocktail同一个mode Mail试吓,味道调教得啱啱好,又唔会太甜,有果香,酒味又唔算重,男女都啱👏🏻最紧要系佢个卖相,非常打卡able, 好衬餐厅环境😍