2019-03-22 49 浏览
去诺士佛台晚餐,同友人去了1号揾食,见呢间有得食墨西哥菜,几吸引。由前菜到甜品都有好多选择,特别在墨西哥菜式都有唔少,可以试新野!呢个5 courses好丰富,都有唔少选择。我地点左一个5 courses set dinner,一个沙律同一个墨西哥鸡肉芝士薄饼。每枱都有脆片食,个酱有啲辣,不过好开胃,脆片点酱先好食,唔系味道就有点寡。饮品方面点左红莓汁同橙汁,两样都唔系好甜。藜麦沙律 - 好健康,感觉食完会瘦。冇dressing,用左生果黎调味,分别系芒果、橙、红石榴同蜜瓜,好甜好fresh!藜麦同啲配料捞匀易入口好多。是日餐汤系蘑菇汤,搅拌过嘅蘑菇好香,田园风味。最正系个餐有两只蚝同sparkling wine,生蚝好鲜甜,加左柠檬汁同醋,好醒胃。Rib eye点左五成熟,好香牛味,唔会好韧。薯蓉好滑好香牛油味,creamy到可以就咁吞。好钟意呢个鸡肉芝士薄饼,个馅好丰富,有三色椒、菇、鸡肉同芝士,全部都好惹味!可以点牛油果酱、sour cream同莎莎酱,仲好食!跟餐甜品有柠檬cheese cake, 不过都几酸,同埋麻麻地啲jam。

呢个5 courses好丰富,都有唔少选择。

饮品方面点左红莓汁同橙汁,两样都唔系好甜。

是日餐汤系蘑菇汤,搅拌过嘅蘑菇好香,田园风味。