2019-02-11 491 浏览
假日不忘周围揾食又系喺app度book位有半价,当然要食一啲平时比较少食嘅菜式,今日就拣咗食墨西哥菜Yeah餐厅以木系为主,主色系橙啡色同灰色,充满墨西哥风味墙上仲有一个黑板画咗啲公仔,介绍一啲 signature食物,例如taco, burrito等餐厅仲有一个小小嘅酒吧位,适合钟意饮酒嘅人。落咗单叫咗嘢食,店员会送上墨西哥脆片俾我哋食,系免费嘅而且份量都几多,墨西哥脆片几脆,仲有红椒青椒等配料。我哋叫咗鸡肉taco,佢比平时食嘅taco有啲唔同,个皮唔系完全脆𠮶种,佢系另一风味,脆中带点林, 有啲似啱啱焗起嘅皮咁,其实我觉得仲好食不过入面啲鸡肉就稍为有少少「 鞋」,但系配埋啲酱汁一齐食呢,个味道又几好味㖞另外叫咗个铁板蒜蓉虾,墨西哥风味嘅配料好类似咁,都系加啲青椒黄椒红椒一齐,然后加啲黑椒蒜蓉放啲虾喺个铁板上面虾都几大只同几新鲜,味道ok,但系我就觉得咸咗少少。见到menu有我最钟意食嘅churros,所以我都一定要叫churros 充满砂糖,而且配朱古力酱,正但系我就觉得佢略嫌炸得硬咗少少,如果唔系就更加perfect墨西哥菜嚟讲呢一间嘅水准都真系算唔错,嘢食几好味,我推介嘅系T
假日不忘周围揾食
Yeah

餐厅以木系为主,主色系橙啡色同灰色,充满墨西哥风味

餐厅仲有一个小小嘅酒吧位,适合钟意饮酒嘅人。

落咗单叫咗嘢食,店员会送上墨西哥脆片俾我哋食,系免费嘅
而且份量都几多,墨西哥脆片几脆,仲有红椒青椒等配料。

虾都几大只同几新鲜,味道ok,但系我就觉得咸咗少少。

见到menu有我最钟意食嘅churros,所以我都一定要叫

churros 充满砂糖,而且配朱古力酱,正

墨西哥菜嚟讲呢一间嘅水准都真系算唔错,嘢食几好味,我推介嘅系Taco