2024-03-08
第一次来呢间墨西哥餐厅Verde Mar。平时比较少食墨西哥菜式。今次同朋友去咗呢间位于西营盘嘅墨西哥餐厅食dinner. 餐厅设计富有墨西哥特色,天花挂满左好多动物公仔嘅装饰。食物方面有惊喜,原来墨西哥菜都几好味同埋好健康😋⭐️慢煮牛面肉 Slow cooked beef cheek barbacoa $189牛肉好嫩滑,入口即溶。佢另外有洋葱粒、葱粒同柠檬在旁边,可以随自己喜好加入清汤入面,同牛肉一齐食,味道好清新。⭐️Avocado fries $79炸牛油果条都系第一次食。个感觉好似食天妇罗。好特别!点埋绿色个酱汁一齐食,少少辣辣地,好好味😋👍⭐️ Quesadilla (2PCS) $99个薄饼好好味,好清新!营养丰富,系健康人士嘅首选。⭐️Avocado ice-cream $88卖相好靓,佢用牛油果🥑嘅外壳去装住牛油果雪糕,中间系芒果雪葩。卖相好似一个牛油果。⭐️Avocado smoothie $78 好creamy好滑,佢加咗少少牛奶打混,口感更加幼滑。牛油果味道好浓郁,真材实料。⭐️Americano $38
餐厅设计富有墨西哥特色,天花挂满左好多动物公仔嘅装饰。
食物方面有惊喜,原来墨西哥菜都几好味同埋好健康😋
⭐️Avocado fries $79
⭐️ Quesadilla (2PCS) $99
个薄饼好好味,好清新!营养丰富,系健康人士嘅首选。
⭐️Avocado ice-cream $88
⭐️Avocado smoothie $78