餐厅: Verde MAR
资讯:

有朋友推介咗呢间餐厅好耐,话平日中午食有lunch set同抵食啲,好多学生嚟食。今次星期六去,个lunch set偏贵接近$100。一入到去个老板劲西,好似完全唔想做生意咁,我哋好友善地问佢可以坐边度、可唔可以拍枱坐?剩系答”唔得,只有四人六人!”然后个样系”唔OK就走!” 。。。最后我哋分枱坐,继续试佢嘅嘢食。叫嘢食嘅时候,指示十分唔清晰,又听唔清楚我哋落单,仲要质疑我哋,闹我哋话乱。。。然后仲要西哂面咁,耻笑我哋读错某只字好地地好心情嚟食饭,都要睇面色做人佢哋嘅服务态度系差劲㗎啦,不过食物不过不失地ok好味。// Super Nachos 正常正宗发挥。唔会用Doritos本身有味有粉嘅粟米片,系冇味嘅粟米片,加蕃茄、洋葱、唔系好腻嘅芝士、sour cream同埋牛油果酱。唔会太重味。ok// Slow  cooked  Beef  Cheek  Barbacoa基本上完全系一个清汤炖出嚟嘅牛面肉,上到嚟俾埋葱、洋葱同西柠汁你玩吓,自己家落去,觉得冇咩味就可以点个入口淡后劲辣嘅辣酱。基本上都要点辣酱㗎啦,因为真系冇咩味。。。但肉质真系嫩肉,保留到牛味。呢个价钱,薄饼得3块有啲少,
最后我哋分枱坐,继续试佢嘅嘢食。
然后仲要西哂面咁,耻笑我哋读错某只字

好地地好心情嚟食饭,都要睇面色做人

佢哋嘅服务态度系差劲㗎啦,不过食物不过不失地ok好味。

// Super Nachos
Super  Nachos

呢个价钱,薄饼得3块有啲少,但薄饼系软熟的,别于印度薄饼,唔会有煎或焗嘅焦香、脆。可能系墨西哥风味?

// Mexican  Seafood  Paella
食得呢个千祈千祈唔好当咗佢系西班牙炒饭,因为佢真系一啲都唔同。
啲饭完全系超淡同湿润
食到我怀疑人生,再一次怀疑这是墨西哥风味?
海鲜正常发挥。
食落会觉得海鲜同饭系分开的,真心劝戒呢个价钱唔使叫嚟试食,唔敢讲其他墨西哥海鲜炒饭系咪一样,但肯定出边有大把更好食嘅西班海鲜炒饭。
Mexican  Seafood  Paella

// Avocado  Ice -cream
自家制牛油果雪糕真系好食,好面滑,浓郁牛油果味,好靓外型诚意满满。
// Homemade Corn Ice-cream
呢个相对冇咁抵嘅粟米味雪糕,未食过粟米味嘅雪糕可以试吓,因为真系好特别、好浓郁粟米味,但唔知点解呢个个口感相对系近沙冰sorbet居多。
Avocado  Ice -cream
2024-09-30