2019-06-13 947 浏览
今日好朋友生日,我带咗佢去湾仔嘅Coyote 食生日饭,呢度又系酒吧又系食饭嘅好地方,连我朋友都赞好好feel~ 入到去觉得环境真系唔错!餐厅有分两层,下层系酒吧区会比较嘈少少,如果想舒服啲,我建议都系上返楼上食饭同倾计会比较冇咁嘈!我哋分别点左一个沙律、一个主食同小食,因为两个女仔其实本身都食唔晒,但今日佢生日就冇计啦!先来一个牛油果莎莎酱墨西哥片,听到个名好特别,而且侍应特别推介话系即时整个酱,于是我哋就试吓!本身我哋都好钟意食墨西哥片,上枱嘅时候墨西哥片系热辣辣嘅,即场整个牛油果酱真系好好味,睇住佢用足料用咗两个牛油果黎整,的确系好有诚意嘅食物!之后再嚟一个凯撒沙律,我哋加咗大虾,一般出边食都好少会煎一煎只先上碟,但呢度竟然系咁上都几意外!大虾咬落去都好爽,应该系落咗小小盐调味,出嚟都好香口!蔬菜都好新鲜!唔错唔错!再嚟一个烟熏10安士美国牛扒,我哋叫咗五成熟,容易切开,肉质亦都好松软,而且厨师煮到锁住肉汁咁,所以寿星都好满意!我就话坐低酒吧,但因为我哋两个比较少饮酒,所以只叫左一杯杂果宾治就算,哈哈!