2008-05-06
招牌紫菜窝蛋墨鱼饼饭的确无介绍错! 墨鱼饼的确好好味, 新鲜, 炸得啱啱好,金黄色, 好靓, 又唔油! 墨鱼切粒做成嘅饼, 好有口感, 脆脆地好香口, 每口都食到粒粒墨鱼, 好鲜甜弹牙, 食到停唔到口. 唯一系块墨鱼饼只得薄薄一块, 而饭就大大个, 所以一定唔够送饭, d饭食咗三份一, 𠮶饼就食晒lu... 三十几蚊𠮶饭, 𠮶𩠌份量好似少咗d wo...美极牛扒饭经店员极力推介下, 试咗呢个美极牛扒饭. 美极牛扒𠮶汁好浓, 略杰, 有好多葱, 以为叫得做美极, 会好重美极味, 但食落又唔觉wo, 净系觉得咸咗d啫. 食过又讲唔出𠮶汁系咩味lor, 几特别, 捞饭都唔错嘅. 牛扒有3小块, 同墨鱼饼一样, 超薄身嘅, 唔似系咪薄身易入味d呢. 牛扒好淋wo, 可惜系俾𠮶汁盖过晒d牛味, 所以就食唔到牛味啦.嚟到时正值太阳高挂, 又因舖头细细坐满人, 所以坐咗出舖外, 变得热上加热, 结果出紧汗嘅我一坐低就叫咗杯冻饮, 而忘记咗𠮶紫菜浓鱼汤, 下次再嚟试过, 顺便encore𠮶墨鱼饼饭
美极牛扒饭