2022-02-16 543 浏览
而家系士多啤梨嘅季节前排喺IG见到佐贺莓小姐 × CAFE LIFE 有个新出嘅数量限定下午茶外卖自取套餐全部都系士多啤梨嘅甜品,咁吸引就买咗嚟试吓因为佢系限定所以我预咗系佢嘅舖头订咗下午茶外卖自取套餐,包括9款(18件)「佐贺莓小姐」整嘅精致蛋糕甜品每件都劲正,卖相超吸睛而且每件份量十足,同屋企人四个人一齐食都够晒饱下午茶外卖套餐外观印有 @peep_projects 所绘画嘅可爱插画,劲有少女味甜品有士多啤梨忌廉蛋糕、puff、士多啤梨挞、士多啤梨蛋糕、士多啤梨scone、士多啤梨酥、士多啤梨拿破仑、士多啤梨卷蛋同埋一个类似忌廉嘅物体配士多啤梨蜜瓜基本上每一款都好好食,而且士多啤梨劲新鲜,又好甜士多啤梨嘅天然甜味令到甜品唔会好甜同肥腻,加上佢啲蛋糕口感好轻盈一个人食晒一个都唔觉得邪恶佢嘅scone味道就不过不失,不过佢嘅士多啤梨酱做得出色,有一粒粒士多啤梨籽同埋唔会太杰或者太流质整体都几出色咁岩又系情人节,外卖返屋企同朋友、情人、屋企人开心share都唔错
而家系士多啤梨嘅季节
全部都系士多啤梨嘅甜品,咁吸引就买咗嚟试吓
因为佢系限定所以我预咗系佢嘅舖头订咗
每件都劲正,卖相超吸睛
而且每件份量十足,同屋企人四个人一齐食都够晒饱
基本上每一款都好好食,而且士多啤梨劲新鲜,又好甜
士多啤梨嘅天然甜味令到甜品唔会好甜同
肥腻,加上佢啲蛋糕口感好轻盈
一个人食晒一个都唔觉得邪恶
整体都几出色