今日同波子头又去深水埗,上次去深水埗经过星味坊俾啲面包吸引咗入去买,上次波子头买咗个士多啤梨奶油蛋糕包,我就买咗个黑糖麻薯吐司。自从上次食完之后波子头一直对士多啤梨奶油蛋糕包念念不忘,所以今次去深水埗专登行去星味坊再买。入到舖头,波子头立即寻找佢的最爱,但系佢又头行到尾都见唔到佢嘅最爱,佢立即劲失望。但我一望就望到个士多啤梨奶油蛋糕包喺门口位置😆😆😆,因为上次个蛋糕包嘅蛋糕系原味,今次转咗做朱古力味,波子头就唔认得😂😂😂😂。而今次我就试香葱肉松包😋😋😋。我见到不停有人买布甸蛋挞,问咗店员话买三个以上布丁蛋挞才会有盒,所以我哋买咗三个。我哋食完晚餐后才回家,拎到返屋企已经很夜,所以放在雪柜明天做早餐。布甸蛋挞劲香蛋味和牛油味,焗完一打开焗炉门已经有阵阵蛋香味涌出来。蛋浆超多而且很滑,牛油皮又薄非常松脆。香葱肉松包焗完之后外皮脆脆,我以为只有两边有肉松,但原来入边也有超多肉松,非常好吃😋😋😋士多啤梨奶油蛋糕包焗完之后啲奶油溶咗😅😅😅,但都好好食😋,但我觉得即日食会更好味😆😆😆

外卖自取